Nieuws

Regelmatig brengt Pull the Plug het laatste nieuws op vlak van groene energie en duurzame stroom. 

Wat is off-grid? Wat is een batterijsysteem? Lees meer over deze technologie!
27 okt, 2017

Off-Grid, vaak met een batterijsysteem, is een term die gebruikt wordt voor woningen die niet gekoppeld zijn aan het publieke elektriciteitsnet. Zo’n woning heeft in onze contreien dan meestal een systeem dat zelf een 230V stroomvoorziening creëert.

Het batterijsysteem wordt telkens opgeladen met een bron van groene energie zoals fotovoltaïsche panelen die dag- en zonlicht omzetten in stroom. Zo heb je elke dag (zowel bij goed als slecht weer) toevoer van nieuwe stroom. De overtollige groene stroom wordt bewaard in de batterij voor ‘s avonds, ‘s nachts, en op dagen wanneer de productie van de PV-panelen laag is zoals in de wintermaanden. Een batterijsysteem kan zelfs helpen het prosumententarief te vermijden! Wie immers geen gebruik maakt van de terugdraaiende teller, is hiervan vrijgesteld. Dit levert al snel een mooie besparing!

 

Maar we leven toch in België?

‘s Winters hebben we in België zeer sombere dagen en is er slechts een beperkt aantal uren daglicht. Om dit op te lossen werken we met verwarmingstoestellen die naast warmte ook stroom produceren. Dergelijke systemen noemt men een “warmtekrachtkoppeling” of micro-WKK. Deze systemen bestaat op gas, mazout of pellets en bestaan in verschillende, schaalbare varianten. In sommige gevallen kan u zelfs aanspraak maken op subsidies. Onze expert weet hier meer over.

Een PV-systeem en Micro-WKK. Twee complementaire systemen die met behulp van het batterijsysteem de sleutel tot succes vormen voor een autonoom en duurzaam leven voor u, uw omgeving en uw kinderen.

Wat kan ik doen?

Een batterijsysteem hoeft zeker niet duur of log te zijn. Samen met onze product-expert wordt een keuze op uw maat gemaakt. Welke batterij voor uw situatie? Volledige off-grid of uitsluitend stroom-optimalisatie: voor elk een gepaste oplossing.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.