Nieuws

Regelmatig brengt Pull the Plug het laatste nieuws op vlak van groene energie en duurzame stroom. 

Autonoom worden… iets voor mij?
29 okt, 2017

De dagen dat “OFF-GRID” een term was die enkel door en voor groene jongens gebruikt werd, zijn voorbij. Autonoom worden, is voor iedereen mogelijk! De technologie van batterijsystemen is op enkele jaren gigantisch geëvolueerd en de prijzen zijn in vrije val.

Eerst moesten fabrikanten het vooral hebben van afgelegen gebieden in pakweg Afrika, eilanden in de oceaan of berghutten in de Alpen. Het voorbije jaar werd plots duidelijk dat het, bijvoorbeeld na een natuurramp zoals de orkaan in Puerto Rico, financieel interessanter is om een stroomvoorziening te bouwen op zonne-energie en batterijen, dan om het volledige stroomnet te herstellen.

 

Verbruiksprofiel

Eerst en vooral gaan we na of het in uw situatie haalbaar is om je los te koppelen van het publieke stroomnet. Verwarm jij je woning met elektrische accumulatoren en wil je daarnaast nog dagelijks in de jaccuzi of infraroodcabine, dan is volledig off-grid gaan niet meer mogelijk. Wel kan de stroomvraag optimaler worden afgestemd op de productie.

Wat heb ik nodig?

  • Zoveel mogelijk LED-verlichting
  • Een kookfornuis op gas of inductie
  • Geen verwarming op elektrische accumulatoren of een warmtepomp

Kortom, er moet een slimme keuze gemaakt worden op vlak van elektrische verbruikers in de woning.

Ons Pull The Plug team maakt een overzicht van de verbruikers in de woning. Zo gaan we na of autonoom worden ook voor u een goede optie is. Zo niet, zijn er andere mogelijkheden!